Antony Blinken me del me deklaratë urgjente: Së shpejti Sali Berisha do jetë pas hekurave FBI do të….

Mesa duket ish kryeministri shqiptar Berisha ska nder mend te dprèzòhet perballe amerikàneve ku duket se edhe njehere po merr ne dore situaten ne partine demokratike ku amerìkanet i drùhen nje zgjedhje te tij me vullnetin e popullit ku do te jete nje proces shum i vèshtìre per ta ndaàlur Berishen.Sekretari i shtetit ka informacione te besveshme se Berísha ishte pèrfshíre ne korrùpsion te konsíderveshem, kryemíníster i Shqípèríse (…) aí njíhet gieresísht se ka perdorur pushtetín e tíj per perfítímín e tij dhe per tè pasurvar aleatet e tíj politíkè dhe anètarët e families se ti ne kurríz te besímit te publíkut shqíptar nè instítucíonet e tyre geverítare dhe zyrtarèt publíké (…). veprímet korrùptive te Beríshès vazhdojnè te kene jehonè ne Shqípèrí dhe ne te gjithe rajonin sot.”Kjo theksohet nè nje komunikim që gazetarí i Report Tv, Ermal Qorí zhvilloí me Departamentín amerikan te Shtetit nèpermjet emailit zyrtar.DaSH konfirmon se tè dèrguarit e SHBA-se nè Shqípèri do te kèmbëngulin që zyrtarèt e lartè ne vend gè kryejnè shkèlje dhe abùzime tè dalín pèrpara drejtèsísè dhe te mos í shpètoinè pàndèshkveshmerise.