Bamir Topi I Habit Të Gjithë! Tràdhtari Më I Madh I Partisë Demokratike, Është Sali Berisha

Ish-presidenti Bamir Topi deklaroi se Lulzim Basha ka “bekimin” e Sali Berishës. Sipas tij, ish-kryeministri ka një ndikim të fortë në vendimmarrjet brenda PD-së. “Për aq sa unë e njoh, të jeni të sigurt, që edhe në këto kushte, po të donte, brenda 24 orëve Lulzim Basha nuk ka pùshtet brenda PD, mjafton vetëm një
Ish-presidenti Bamir Topi deklaroi se Lulzim Basha ka “bekimin” e Sali Berishës. Sipas tij, ish-kryeministri ka një ndikim të fortë në vendimmarrjet brenda PD-së.
“Për aq sa unë e njoh, të jeni të sigurt, që edhe në këto kushte, po të donte, brenda 24 orëve Lulzim Basha nuk ka pùshtet brenda PD, mjafton vetëm një fjalë e Sali Berishës. PD administrohet nga Basha, por nuk është pronar Basha”– tha ai
Sa iu përket kandidatëve të tjerë, ai shprehu konsiderata në veçanti për Edith Harxhin. “Unë shpreh një lloj konsiderate për zonjën Harxhi, por gjithsesi vlerësimi është shumë relativ.
Zotin Shehaj e kam parë një politikan të ri, që duket më làrg interesave patologjike të pushtetit. Gara e vjètër janë të gjithë të vàrur nga Berisha”.-u shpreh Topi. Topi tha se tràdhtari më i madh i demokratëve është vetë Berisha.
“Njerëzit e thjeshtë janë shumë idealistë. Njerëzit nuk arrijnë të kuptojnë që janë të rrèthuar. Në radhë të parë, tràdhtia e parë është bërë nga lidershipi politik. Tràdhtinë më të madhe, demokratët e kanë pasur nga Sali Berisha.
Të gjithë lìdhjet e Berishës me Bashën dhe njerëzit e tjerë janë çështje që i takojnë Berishës për të mbajtur nën kontroll PD-së.”-tha ai.
Sa i përket shpalljes “non grata” të Sali Berishës nga DASH, Bamir Topi e cilësoi një apel të fòrtë drejtuar politikës shqiptare, që të rikthehet në demokraci.