Berishës ‘I Shùhen Shpresat’ Për Vendim Pozitiv Nga Gjÿkata Franceze, Publikohet Vendimi…

Diten e sotme ish-kryeministri Sali Berisha ka folur edhe njehere per shpalljen non grata te tij. Videon e plote me intervisten e Berishes mund ta shikoni meposhte
Një vit më pas nga shpàllja e tij non grata, është më pèsimist sa i takon një vendimi pozitiv që mund të japë gjy.kata në Francë, për pa.dinë që ai ka ngritur në drejtim të sekretarit të shtetit Anthony Blinken.
Berisha tha se janë dy faktorë që duket se punojnë ku.ndër tij në këtë proces, e para është fakti që Blinken ka imunitet, dhe se Gjykata Franceze mund të mos e marrë çështjen në shqyrtim, pasi të dy protagonistët nuk janë qytetarë të shtetevetë BE-së.
Sali Berisha: Me gjy.qin në Francë po e ndjèk me shumë angazhim avokati im, të cilit i kam dhënë besiminn e plotë, por siç kam njoftuar ka faktor pro dhe kùndër.
Kùndër meje është se as unë dhe as sekretari i shtetit nuk jemi shtetas francez, dhe as shtetas të BE, dhe kjo nuk është në favor.
Po ashtu nuk është pozitiv fakti që sekretari i shtetit ka imunitet. Faktorë pro meje janë që shpìfja dènohet aty ku del, edhe në Shqipëri mund të dènohej, ku njerëzit e dëgjojnë, e lexojnë dhe ti je vìktimë e shpìfjes.
Së dyti, vërtetë sekretari i shtetit, është njeri me imunitet, por shpìfja në themel nuk hyn te veprimtaria zyrtare, psh, në Kushtetutën e Shqipërisë, ka një nen që të thojë se shpìfja nuk mbròhet. Kjo mbetet në dorë të gjy.katës, se si do të vendoset unë nuk e di, por procedura ligjore do të jetë e pàndërprèrë.
Në rast se Gjy.kata thotë se nuk je shtetas francez, atëherë pasi të studioj përgjigjen, do të shoh hapësira të tjera.
Do e ndjèk në dy rrugë pròblemin, gjy.qësore dhe rrugën e transparencës, janë deri sot 45 publikime në mediat e SHBA dhe vendeve të tjera, që kanë faktuar se nuk ka asnjë provë për atë vendim.