Emri i presidentit të ri, Alibeaj flet për firmat: I kam! Në mbledhje sot ishin 26 deputetë

 

Alibeaj: Unë do takohem me aleatët. E kam disponibilitetin për të folur me ta. Ata  kanë qëndrimet e tyre. Emrat të konsultohen recikropit.

I keni 20 firma për emrin e presidentit?

Alibeaj: Nuk marr garanci as nga Balla, as Gjiknuri, as Rama. Në dokumentin që kemi shpërndarë është e thjeshtë në atë që është procedurë. E drejta për të propozuar është e opozitë 4 emra. Mes tyre, maxhoranca të zgjedhë dy prej tyre. Jo vetëm procesi është i përbashkët, dhe mbas këtij hapi të dytë ka një të drejtë. Mes dy kandidaturave duhet të shkohet më një të vetme. Me garanci që të kemi votë të përbashkët. Kjo kandidaturë do të mbështetet. Ju lutem lexojeni dokumentin tonë. Në momentin kur ka një shmangie nga ato detyrime, jo vetëm që konsiderohet thyerje.

Nuk keni mbështetejen të gjithë opozitës, si besoni tek Rama?

Alibeaj: Procesi ështëparlamentar, deputetët marrin pjesë. Kolegët ma adresuan mua dhe ata vetë që të bëjnë çfarëdolloj tentativash për sjellje individuale. Sot, shumica 26 kolegë iu përgjigjen pjesëmarrjes në mbledhjen e grupit, por sërish…Zyrtarisht po iu them ishin ato numra. Jo vetëm që kanë qenë, sa dhe ku ishin nuk…

Nëse kandidatura që shkon të hënën nuk merr mbi 20 firma nga PD, do shkoni?

Alibeaj: Do jetë kandidaturë që do të ketë mbështetje të përbashkët. Do të ketë mbështeteje nga palët. Jemi futur me devicionin dhe përkushtimin më të madh.