Taulant Balla Kërcënon Berishën: Nga Infot Që Kam Nga Spak Ti Nuk Do E Përfundosh Mandatin…

ebate të forta janë këmbyer mes Taulant Ballës dhe Sali Berishës në foltoren e Kuvendit ku socialistët rrëzuan kërkesën për një rezolutë njohje të gjenocidit Sebrenicës të iniciuar nga disa deputetët të PD-së.

Kreu i grupit parlamentar socialist, Taulant Balla, i kujtoi ish-kryeministrit thyerjen e embargos së SHBA por të mos furnizuar me naftë ushtrinë jugosllave

Balla bëri edhe një paralajmërim duke thënë se pret që Berisha të mos e përfundojë mandatin 4 vjeçar të deputetit.

Fjala e Ballës:

“Ne gjithmonë do ta dënojmë gjenocidin e Serbrnicës.”

“Erdhe si cjapi te Kasapi o Sali Sot. Kisha kohë që të prisja për këtë çështje. Gabim si nuk i kemi hapur këto peta byreku me ty. Gjenocidi serb në Serebrenicës është ushqyer me naftën prej teje.

Kjo çështje nuk mbyllet sot. Me 25 prill 1995, pra rreth 3 muaj nga dita e kësaj tragjedie NY Times., publikon raportin e Algor ku thuhet se Shqipëria po furnizon me naftë kontrabandë ushtrinë serbe ne Bosnje. Zv.Presidenti Algor. Është ajo gazeta që ti quaje letër higjienike. Shqipëria po thyen embargon. “

“Ti nuk merr dot kurrë asnjë mbështetjet asnjë gjë. Nuk do jesh katër vite këtu po nejse do flasim. Lexoni librin e Nomir Bulatovic. Se të gjitha furnizimet i ka bërë më atë. Ai i ka treguar dhe i ka shkruar në libër.

Ai thotë që kemi pasur një marrëveshje të heshtur me Sali Berishën për të shtrirë tubat në liqen të Shkodrës për të dhënë naftë. Ke thyer embargon e SHBA. Ta thotë ai me prova. Janë të shkruara.”

“Se thonë pse Amerika u kujtua për Saliun. Që ditët e para që në 95’. Se do flasim për të tjerat. Pas kaq shumë vitesh, kanë vdekur 8 mijë veta dhe t’i ke përgjegjësi direkte ke furnizuar makinerinë e luftës me naftë. Putinit i mbaroi nafta dhe ukrainasit i vunë përpara.

Ndoshta nuk do kishte ndodhur tragjedia nëse nuk do e kishe furnizuar me naftë. Ne e dënojmë gjenocidin por nuk duhet të shkojmë deri në këtë pikë që ta marrësh ti meritën. Ti nuk duhet të jesh në këtë sallë. Ti duhet të mbash përgjegjësi për këtë. Kjo është vepër penale që nuk parashkruhet. Kjo e shkeljes së embargos”

“Ti vetëm me drejtësinë nuk e ke mbyllur. Duhet të rihapet thyerja e embargos së SHBA. “

“Më 11 korrik të mbajmë një seancë. Deh të shohim për të ripërmendur edhe një herë. Ngjarja ka ndodhur kur ai kontrollonte parlamentin dhe u kujtua pas 27 vitesh. Ti ke një borxh tjetër për luftën në Kosovë. Dhe mbetesh tradhtari më i madh i luftës në Kosovë.” tha Balla.