Vendet nordike zotohen se do të mbrojnë Finlandën dhe Suedinë nëse ato janë viktimë e agresionit rus

Kryeministrja e Suedisë Magdalena Andersson njoftoi më herët se vendi i saj do t’i bashkohej Finlandës në kërkimin e anëtarësimit në NATO pas pushtimit rus të Ukrainës.

Vendet nordike zotohen se do të mbrojnë Finlandën dhe

Harta e vendeve nordike

NORVEGJI- Norvegjia, Danimarka dhe Islanda kanë thënë se do të “qëndrojnë gati” për të mbrojtur aplikantët e NATO-s Finlandën dhe Suedinë në rast të një sulmi.

Së bashku me Danimarkën dhe Islandën, Norvegjia është e gatshme të ndihmojë fqinjët e saj nordikë me të gjitha mjetet e nevojshme nëse ata janë viktimë e agresionit në territorin e tyre përpara se të anëtarësohen në NATO”.- tha Kryeministri i Norvegjisë Jonas Gahr Stoere.

Kryeministrja e Suedisë Magdalena Andersson njoftoi më herët se vendi i saj do t’i bashkohej Finlandës në kërkimin e anëtarësimit në NATO pas pushtimit rus të Ukrainës.

Njoftimi erdhi pasi një debat në parlament tregoi se kishte mbështetje të madhe për anëtarësimin në NATO. Nga tetë partitë e Suedisë, vetëm dy parti më të vogla të majta e kundërshtuan masën.