10 punë të çuditshme që njerëzit bëjnë në botë!

 

Çfarë do të bëhesh kur të rritesh?

 

Si fëmijë, gjithmonë na është bërë kjo pyetje dhe përgjigjet tona shpesh kanë bërë prindërit tanë të qeshin. Por pak e dinë se shumica e atyre që akoma disa ëndërrojnë të bëjnë janë profesione të mirëfillta. Ja një listë me 10 punë të çuditshme në mbarë botën që nuk do ta besoni se ekzistojnë:

 

1. Shtyrës profesional

Japonezët janë një popull shumë punëtor. Të gjithë duhet të shkojnë në punë në orar, prandaj ata punësojnë profesionistë që shtyjnë të tjerët në tren. Kështu askush nuk bëhet vonë për në punë!

 

2. I dashur me qera

 

Në Tokyo, nëse ke para, nuk është aspak e vështirë të gjesh një të dashur. Po, në kuptimin e plotë të fjalës, nëse të duhet një i dashur apo partner, për të të shoqëruar diku mund ta marrësh me qera dhe ta kthesh. Mjafton të paguash tarifën!

 

3. Pritës në rradhë profesional

 

Për aq kohë sa në botë ka rradhë të gjata, Narabiyas (fjala japoneze për personat që presin në rradhë) nuk do të dalin kurrë nga moda. Këta punëtorë të pavarur presin me kënaqësi në rradhët e gjata të supermarketeve, bankave apo çdo institucioni për ty në shkëmbim të parave.

 

4. Gjumash profesional

 

UAU! Mund të paguhesh duke bërë aktivitetin e preferuar. Kjo po që tingëllon si puna e ëndrrave. Të paguhesh për të fjetur. Gjumashët profesionalë punojnë në menyrë që shkencëtarët të realizojnë kërkimet e tyre mbi çrregullimet e gjumit.

 

5. I ftuar në dasëm

 

Kjo punë me kohë të pjesshme bëhët në rastin kur dikush merr një ftesë çift për në dasëm dhe nuk ka dikë që ta shoqërojë. Përveç pagesës monetare, punonjësi merr edhe ushqim nga dasma!

 

summer wedding guests umbrella

 

6. Testues deodoranti

 

Kjo punë përkon tërësisht me shprehjen “ti fusësh hundët në punën e të tjerve”. Po, këta njerëz paguhen për të nuhatur trupin e të tjerve dhe testuar fuqinë e aromës në deodoranteve.

 

7. Përqafues profesional

 

Nëse je në Japoni dhe të ka marrë malli për të partneren, mos u shqetëso. Vetëm paguaj dhe mund të flesh i përqafuar me një grua japoneze!

 

8. Shijues ushqimi kafshësh

 

Ai që ka shpikur këtë profesion duhet të jetë ose një adhurues i madh kafshësh ose thjesht ka pasur shije të çuditshme. Mund të duket e shpifur, por ka njerëz në botë që krijojnë të ardhura vetëm duke ngrënë ushqim kafshësh!

 

9. Cuidacarro (roje makinash)

 

Një “cuidacarro” mund ta gjesh gjithmonë kur je duke parkuar makinën në Kosta Rika. Puna e tij nuk është aq e komplikuar sa duket. Ai thjesht shikon makinën tuaj kur ju nuk jeni në atë destinacion, kështu askush nuk mund tja u vjedhë ose dëmtojë.

 

10. Testues mobiljesh

 

Tingëllon shumë e çuditshme, por kompani të ndryshme punësojnë njerëz për të tesuar mobiljet që prodhojnë. Punonjësi vetëm duhet të ulet, shtrihet ose flejë në një moblije për të parë se sa e rehatshme është.