Ahmetaj: Rritja ekonomike në Shqipëri vazhdon të jetë GALOPANTE

 

Zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj ka deklaruar në seancën e sotme plenare, se rritja ekonomike në vendin tonë vjijon të jetë galopante.

Në fjalën e tij në Kuvend, Ahmetaj tha se në vitin 2021 ekonomia shqiptare, sipas tij u rimëkëmb me ritme të shpejta.

Ai u shpreh se qeveria ka ndihmuar qytetarët për përballimin e krizave me anë të reformave dhe paketës së ndihmës ekonomike.

Ahmetaj: Ekonomia shqipare u rimëkëmb me hapa të shpejtë në 2021.Rritja në vitrin 2021 është më e madhja në rajon dhe përkujdesja me reformat dhe paketat si për rindërtimin dhe pandeminë dhe giuximi i sipërmarrjes i ndihmuar nga heqja e takës, bëri të mundur që ky të ishte viti galopant në rritje. Arrritëm të mbushim gropën e krijuar nga tre krizat.

 

Sot në Shqipëri nuk ka rritje ekonomike me hapa të ngadaltë. Papunësia ka rënë në 13%, pavarësisht ndikimit të pandemisë dhe luftës në Ukrainë. Përveç karburantit nuk ka rënie, të gjitha mallrat e konsumit kanë pësuar rritje. Të gjitha këto që them është për të vendosur një raport të vërtetë me atë që them. Ne kemi arritur me politikat tona dhe reformat të mbajmë ekonominë në rritje.