Duhej të ishin në BURG, por Lefter Koka dhe Alqi Bllako drekojnë në Durrës

Nje deklarate e forte ka ardhur nga gazetarja Anduena Llabani, e cila flet per nje skan’dal ne parabur’gimin e Durresit, ne qender te te cilit jane dy emra te njohur te botes politike.

Behet fjale per ish-ministrin e Mjedisit Lefter Koka dhe ish-deputetin socialist Alqi Bllako, te dy ne qeli per aferen e inceneratoreve. Sipas nje den oncimi qe Llabani ka siguruar, dy te bur’gosurit lejohen nga grupet e sigurimit te dalin jashte qelise dhe te drekojne ne bare e kafene me persona te tjere te botes se kri mit.

Llabani ka thene se kemi te bejme me nje skand’al qe rrezi’kon te marre permasa me te medha, duke qene se eshte e perfshire kupola e bur’gut, te cilet kane njohje te thella jashte institucionit.

“Kemi te bejme me informacion te klasifikuar ne formen e nje padie. Personi qe e ka bere kete den oncim do te qendroje anonim. Flitet per nje skan dal qe do marre permasa te medha nese do vertetohet. eshte punonjes i administrates se bur gjeve qe ka njerez te tij ne regjimin e posaçem ne parab urgimin e Durresit.

Ai tregon se persona VIP si Lefter Koka dhe Alqi Bllako dalin per ore te tera duke drekuar dhe pire kafe ne baret dhe restorantet e qytetit me elemente kri minale. Personi qe denoncon aktualisht nuk punon ne parb urgimin e Durresit. Informacionin e ka siguruar nga persona te aferm qe punojne ne parab urgimin e Durresit. Ka disa punonjes policie qe ka filmime te momentit te daljes nga parab urgimit te Durresit. Ka fotografi te personave qe drekojne bashke, me uniformat e pol icise. Te gjitha materialet jane ne SPAK. Personi kallezues pretendon qe punonjesi Fatmir Bozhani eshte ce’nuar ne konf’likt me keta persona. Ka siguruar pamje filmime te momentit te daljes nga parab’urgimi te Lefter Kokes dhe Alqi Bllakos. eshte nje gje qe pritet te verifikohet. Nuk duam te aludojme se eshte keshtu siç e thote kallezuesi. Por duhet pare ecuria e hetimeve nga SPAK.

SPAK per kete çeshtje s’mund te na flase per momentin. S’kemi akoma nje procedim te nisur. Drejtoria e Bur’gjeve eshte vene ne dijeni, Ministria e Drejtesise eshte vene ne dijeni. Drejtorine e Bur’gjeve e kemi kontaktuar dhe eshte thene kategorikisht nuk ekziston. Jane kater episode qe jane konfirmuar sipas paditesit, ku u eshte dhene liri per ore te tera dy personazheve te inceneratoreve.

Duhet te presim nese SPAK-u do te kerkoje informacion apo kamerat e sigurise. Nese do drejtoje kerkese per te marre pamjet, mund ta verifikoje thjesht. Pergjegjesia nese kjo gje nuk qendron eshte totalisht e tij. Nese do qelloje qe s’eshte e vertete ndaj ketij personi mund te kete veper pe’nale te ngritur per shkak te dezin!formimit. Duke qene se kemi te perfshire kupolen e policise se Durresit, keta njerez kane mbeshtetje, nese do te jete e vertete. Aku’zat e tij shkojne me larg, pretendon se keta individe kane marre edhe shtepi ne Durres per favoret qe krijojne ne regjimin e posaçem. Avokatin e Lefter Kokes e kemi takuar dhe kjo gje per te mbetet nje ab’surd”, ka thene Llabani.