Jemi Në Rrugën E Duhur / Baton Haxhiu: “Ballkani I Hapur” Është Projektuar Nga Rama Dhe Sorosi! Procesi I Berlinit Dështoi

 

Analisti dhe gazetari Baton Haxhiu, thotë se nisma e “Ballkanit të Hapur” është projektuar nga filantropi George Soros. Sipas tij, kjo nevojë ka lindur nga dështimi i Procesit të Berlinit, gjatë viteve 2013-2018.

Deri tani në këtë nismë janë tre shtete: Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut. Mali i Zi dhe Bosnja ju bashkuan për herë të parë dje në Ohër, por si vëzhguese. Ndërkohë, Kosova ka refuzuar të bashkohet dhe ka deklaruar se mbështet Procesin e Berlinit.

“Samiti i djeshëm ishte një sukses për arsye të ndryshme. E para nëse koncepti Open Balakan i konvenon dikujt, i konvenon shqiptarëve se janë 7-8 milion në Ballkan. Me anë të kësaj nisme arrijnë qëllimin për të cilin janë refuzuar prej një shekulli. Kjo iniciativë është për të treguar fuqinë r tyre e për të refuzuar një përçmim që BE-ja i ka bërë. Ajo që jam i sigurt është se Procesi i Berlinit nga 2013-2018 ka dështuar.

Ky dallim me procesin e Berlinit dhe refuzimi i Shqipërisë ka detyruar një proces alternative që ka mbështetjen amerikane me projektues George Soros. Ajo që dua të them është që imazhi i pesë shteteve tregon për një lidership dhe nëse është dikush që e mbron Europën nga një kon.flikt në Ballkan, këtë meritë e ka Edi Rama”, u shpreh Haxhiu në “Top Story”.