Luçiano Boçi Në Konferencë Urgjente: Ja Çfarë Ka Vendosur PD Pas Vendimit Gjyqësor Të Gjykatës Apelit…

Nënkryetari i Partisë Demokratike Luçiano Boçi, ka folur ditën e sotme në një emision televiziv rreth situatës aktuale në Partinë Demokratike.
Boçi u shpreh se nuk ka besim tek gjykata në lidhje me vendimin gjyqësor të Apelit për ankimimin e Alibeajt dhe nuk do e njohë atë nëse është i ndryshëm nga vullneti i demokratëve.
“Partitë politike janë bashkim vullnetesh të lira njerëzish dhe kanë koperturën juridike që rregullohet nëpërmjet statutit. Anëtarët e Partisë janë ata që vendosin në lidhje me partinë. Nëse vendosin të shpërndahen, shpërndahen dhe janë ata që zgjedhin liderin e strukturat.
Nuk kam aspak besim tek gjykata në lidhje me këtë çështje. Një punë e nisur keq vazhdon keq dhe mbaron keq. Mënyra e ankimimit është anti-ligjore dhe një ankimim anti-ligjor do të shqyrtohet në mënyrë të tillë dhe do të përfundojë në mënyrë anti-ligjore.
Gjërat e tjera i dimë, edhe mënyrën se si është trysnuar dhe menaxhuar procesi i ankimimit për të të mbajtur partinë pas një status të përcaktuar mirë, sepse kemi para betejat për zgjedhjet lokale.
Pjesa e shpresës për të vazhduar mirë nuk ekziston. Nëse vendimet i shohim nga ana ligjore, vendimi është kthim shqyrtimi, apeli vendos që të shqyrtohet edhe një herë. Është strategjia për ta mbajtur në ngërçe juridike partinë demokratike që zëri i saj të sfumohet dhe që vëmendja e publikut të jetë I përqëndruar në këto gjerat e brendshme.
Jemi në kërkim të bashkimit dhe jo thjesht atij simbolik por te bazës së partisë. Ajo çfarë shkaktoi këtë situatë ishte mungesa e besimit dhe diferenca mes bazës së partisë dhe lidershipit u thellua shumë.”- u shpreh Boçi.