Rama Merr “Notën 10″/ Superlajm Nga Amerika Për Shqipërinë, Sot Bashkimi Europian…

Qeveria Shqiptare që prej 9 vitesh udhëhiqet nga kryeministri Edi Rama ka bërë progres për integrimin e Shqipërisë, ndërsa zyrtarë të lartë të Bashkimin Europian e vlerësojnë me “notën 10”.

Zv.Ndihmës Sekretarja amerikane, Laura K. Cooper tha se për Shtetet e Bashkuara të Amerikës,

procesi i anëtarësimit në Bashkimin Europian të Shqipërisë duhet të përparojë me rritme të shpejta. Ajo paralajmëroi se Rusia do të përpiqet të shfrytëzojë ndasitë dhe të pengojë anëtarësimin në BE të Shqipërisë, ashtu siç pati vepruar më parë me anëtarësimin në NATO.

“Nëse BE has vështirësi me Maqedoninë e Veriut, ne do të ecim përpara në zgjerimin vetëm me Shqipërinë brenda qershorit të vitit 2022”, thuhet në reagimin zyrtar.