Rritja E Cmimeve Flet Edi Rama, Në Gjermani Është Më Keq Se Këtu, Ikni Po Ua Mbajti

 

Kryeministri Edi Rama tha se rritja e cmimeve në vend është shkaktuar nga pu sht imi rus në Ukrainë. Rama tha se edhe Gjermania po përjeton kr ize. Ai mori shembullin e rritjes së çmimit të vajit.

Ku tha se atje nuk merr dot sa të duash. Flasim për vajin, sot në Gjermani nuk shkon dot supermarket të blesh sa të duash vaj. Shkoni blijeni dhe ma tregoni, është fakt dhe kjo po shtrihet kudo.

Është pr oblem furnizimesh dhe rezervash. Gjermania po përgatit planin për të filluar ndërprerjet e furnizimit me gaz, tha Rama.