Ish-shefi i spiunazhit të Gambisë dënohet me vdekje

Një gjykatës në Gambia ka dënuar me vdekje ish-shefin e inteligjencës së vendit, Yankuba Badjie dhe katër agjentë të tjerë të sigurisë për vrasjen në vitin 2016 të një aktivisti politik në ditët e fundit të sundimit brutal nën ish-presidentin Yahya Jammeh.

Aktivisti, Ebrima Solo Sandeng, një figurë udhëheqëse në Partinë e Bashkuar Demokratike të opozitës, ishte arrestuar gjatë protestave antiqeveritare.

Ai vdiq në burg dy ditë më vonë, i rrahur dhe torturuar.

Vdekja e tij nxiti një valë zemërimi popullor që përfundimisht çoi në rrëzimin e Presidentit Jammeh pas 22 vjetësh në pushtet.

Jammeh iku në vitin 2017 në Guinenë Ekuatoriale, ku mbetet në mërgim.