Jemi gati të fillojmë arrèstìmet me peshqit e mëdhenj,

Ambasadorja Kim publikon emrat/ Jemi gati të fillojmë arrèstìmet me peshqit e mëdhenj, Dekretimi i anëtarit të 13-të të gjÿkatës së Lartë ….

Diten e sotme ambasadorja e SHBA-ve, Yuri Kim ka reaguar sa i takon dekretimit të anëtarit të 13-të të gjÿkatës së Lartë. Nëpërmjet një postimi në ‘tëitter”, Kim tha se tashmë me plotësimin e kuorumit gjÿkata do të mund të kryejë të gjitha funksionet duke shqyrtuar më shumë rastet dhe për të ndryshuar ligjet në mënyrë të arsyeshme ku tashme jemi gati edhe per peshqit e medhenj.

Ambasadorja, Yuri Kim: Hap i madh përpara për reformën në drejtësi: Gjÿqtari i 13-të i Gjÿkatës së Lartë u dekretua sot, duke i dhënë mundësi dhomave të bashkuara të arrijnë përfùndimisht kuorumin pas 5 vitesh. Kjo do të thotë se gjÿkata e Lartë tani është në gjendje të kryejë të gjitha funksionet, të shqyrtojë më shumë raste dhe të ndryshojë ligjet gjÿqësore në mënyrë racionale.

Ky hap i madh është falë bashkëpunimit të mirë mes institucioneve të drejtësisë dhe Presidencës. Shpresojmë që kjo të vazhdojë. Reforma në drejtësi nuk ka qenë e lehtë, e shpejtë apo e përsosur, por përfùndimisht po ecën përpara dhe po prodhon rezultate reale.