Lirohet ish-shefi i Rendit dhe 13 punonjës të Policisë, duartrokitje para gjykatës në Shkodër

14 të arrestuarit që dyshohet se abuzuan me tenderin e rikonstruksionit të Komisariatit të Shkodrës dolwn para gjykatës për t’u njohur me masën e sigurisë. Në përfundim të seances, togat e zeza i liruan të gjithë nga qelia duke i lënë nw ‘arrest shtëpie’.

Masë më të butë u dha pwr dy të arresturit Briland Mnela dhe Arsenida Hadri, për të cilët gjykata vendosi ‘detyrim paraqitje’.

Në mesin e të arrestuarve ishte edhe ish-shefi i krimeve të policisë së Shkodrës, Saimir Rustemi: lirimin e tij e pritwn dhjetwra qytetarë

Në fillim të seancës qytetarët protestuan përpara Gjykatës duke kërkuan lirimin e tij. Sipas tyre, efektivi Saimir Rustemi njihet nga komuniteti si një person që i ka shërbyer ligjit dhe policisë dhe nuk ka lidhje me abuzimet

Rustemi, prej kohësh ka shërbyer në policinë kriminale të Shkodrës, ndërkohë kohët e fundit ishte transferuar në Dibër.

14 të arrestuarit dyshohet se kanë bashkëpunuar me njëri-tjetrin dhe kanë favorizuar subjekte të ndryshme për të përfituar në tenderat me vlera të vogla.