Ra në humnerë, nxirret trupi i pajetë i turistit serb në Valbonë nga forcat e Kosovës

Njv ngjarje e rëndë ka ndodhur në Valbonë, ku një turist serb, 52-vjeçar ka humbur jetën si pasojë e një ataku kardiak.

Për nxjerrjen e trupit të pajetë të turistit nga gremina janë dashur orë të tëra pune nga ekipet e kërkim shpëtimit, ku është dashur edhe ndihma e ekipeve të shpëtimit nga Kosova.

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës ka publikuar foto nga ky operacion i vështirë në “Majën e grykave të hapura” në Valbonë.

Trupi i pajetë është dashur të transportohet nga aty me litar dhe barrelë deri te helikopteri.

Dy bashkëkombas të tjerë të 52-vjeçarit u transportuan në Valbonë në gjendje të mirë shëndetësore.