Sonila Meço: Pyetja që kam sot për Edi Ramën, përgjigjesh dot a jo?

 Sonila Meço: Pyetja që kam sot për Edi Ramën, përgjigjesh dot a jo?

Gazetarja Sonila Meço ka reaguar pas deklaratës së kryeministrit Edi Rama i cili foli për sovranitet nga të huajt.

Meço i drejtohet Ramës me një pyetje se ku ishte sovranizmi i kryeministrit kur në Kushtetutën e vendit u fut ONM, si mbikëqyrës i Reformës në Drejtësi nga ndërkombëtarët.

“Mirë, shumë mirë, që u kujtua sot rykeministri për sovranitetin e vendit, marrjen e vendimeve sovrane, përfshi edhe amnistinë fiskale.

Nuk po i hyj këtu analizës së nismës per se, që është shkatërruese tregu, dekurajuese e konkurencës, jo efektive për ekonominë dhe e rrezikshme për ndikimin e krimit në procese politike.

Po i rri këtij “sovranizmit” rishtar, që sot na është karta e shpëtimit të ekonomisë nga kriza e që nuk na e mohon dot asnjë dhomë tregëtie, komision, fond, institucion ndërkombëtar.

Po ku ishte ky dell sovranisti, kur ia shqyem kanatet kushtetutës sonë për të futur me gjithsej reformën në drejtësi, ONM-në e perëndimit?

Me gjithë Francë, Gjermani e Amerikë, që sot u tregon vendin për t’mos ndërhyrë në procese të brendshme?

Këtë pyetje kam për sot për “sovranistët” e vonuar, idhtarë të amnistisë fiskale e përçmues të qendrimeve nga jashtë”, shkruan ajo.