Mos i bëni shqiptarët kokë turku”, The Guardian shkruan për emigrantët shqiptarë August 28, 2022 

Mediat angleze vijojnë që të shkruajnë për emigrantët shqiptar. Së fundmi “The Guardian” në një tjetër artikull për shqiptarët shkruan se azilkërkuesit mbërrijnë e varka të vogla dhe janë bërë tema kryesore e garës së lidershipit konservator në Britani.

Mos i bëni shqiptarët kokë turku”, e nis “The Guardian” artikullin e radhës.

Duket se kushtet e vështira të jetesës, lufta në Ukrainë bëjnë që qytetarët ta gjejnë të ardhmen diku tjetër.

Inteligjenca ushtarake ka theksuar se Britania është kthyer në shënjestrën e grupeve shqiptare të krimit të organizuar. Ka shembuj të kriminelëve shqiptarë që janë kthyer pasi janë dëbuar.

Por ka edhe nga ata grupe kontrabandiste që paguhen për të transportuar njerëz përtej kufijve. Agjencia Kombëtare e Krimit duhet të jetë e pajisur më mirë për të penguar bandat e trafikimit.

Por ekzistenca e një aktiviteti të tillë në asnjë mënyrë nuk e justifikon qasjen e përgjithshme të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar ndaj detyrimeve të përcaktuara në konventën e OKB-së për refugjatët .

Emigrimi i parregullt është një sfidë globale. Një mentalitet i Anglisë së Vogël, i adoptuar për qëllime të ngushta politike, gjithmonë do të dështojë.