Nese SuImohet Kosova Atehere Do Nderhyje NATO Me Sekonda

Vuçiç mbrë më vonë mori mesazh të qartë nga ushtar.akët e tij në Shtabin e Përgjithshëm, tha ish ushtaraku italian dhe eksperti i for.cave tokësore të NATO-s gjatë Luf tës së Ftohtë Thomas TheinerPo qe se sul mohet Kosova reagimi i NATOs do të vinte brenda disa or.ësh u shpreh eksperti italian, andaj edhe këtë mesazh sipas tij oficerët ia bë.në të qartë Presidentit të Serbisë.

Brenda 48 orëve Brig.ada 173 Ajrore e Ushtrisë Amerikane do të transferohej me ajër në aerop.ortin e Prishtinës ndërsa brigada e parashutës së ush trisë italiane ‘Folgore’ me ajër në aeroportin e Gjakovës (të cilin ushtria italiane e ndërt.oi për këtë qëllim) shkroi ai.

Theiner thek son më tej se një ditë më vonë do të aktiv.izohej Brigada e Mekanizuar e Ushtrisë Italiane Pinerolo e cila ndodhet në Bari dhe rrethinat e saj, dhe do të dërgo.hej nga Divizioni i III Detar i Marinës Italiane me anijet e saj amfibe nga Brindisi në Durrës brenda 2 ditëve.

Nga Durrësi në Mitrov.icë thotë ai, Freccia IFVs mjet luf tarak i Brigadës së Motorizuar Pinerolo dhe shkatërruesit e tankeve Centauro do të duhe.shin gjashtë orë për të arritur falë autostradës A1, e cila bashkë financohet nga Perëndimi.

Shkurt për fundon ky ekspert NATO ka pla.ne dhe ka 23 vite që po trajnohet për të mbrojtur Kosovës. Nëse serbët ndonjë herë shkojnë dhe sul.mojnë NATOn forcat e Aleancës do ti tejkalojnë ato në ajër për disa orë dhe në tokë për disa ditë. Dhe NATO u sigurua që gjene.ralët e Serbisë ta dinin këtë përfundon ai.