Nuk do e pini më kurrë pasi të mësoni se çfarë gjendet brenda kafesë së bluar

Ashtu si qeset e çajit përmbajnë insekte të ndryshme, po ashtu ka edhe kafeja e bluar.

Këtë herë bëhet fjalë për buburrecat.

Mjekët nga Mbretëria e Bashkuar zbuluan se çfarë mund të gjeni në kafenë e bluar.

Një mjek i quajtur Karan Raj thotë se ka mundësi që kafeja e bluar të përmbajë një përqindje të vogël buburrecash si dhe insekte të tjera.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave ka kryer studime që kanë treguar se deri në 10 për qind e kokrrave të kafesë infektohen me kacabu dhe insekte të tjera. Makineritë për pjekjen dhe bluarjen e kafesë nuk janë në gjendje t’i përpunojnë plotësisht, kështu që insektet thjesht skuqen dhe bluhen në kokrra.

Kjo agjenci lejon një sasi të caktuar të pjesëve të insekteve në ushqimin tonë për sa kohë që nuk kalon një përqindje të caktuar.

Nëse jeni alergjik ndaj buburrecave, do të qëndroja larg kafesë së bluar- shpjegoi Karan.

Ai shton se është pothuajse e pamundur të mbrohen plotësisht kokrrat e kafesë të ruajtura nga insektet, dhe mbetjet e tyre bluhen së bashku me kafenë.