Përmbytje masive në Mekë dhe Medinë, rrugët kthehen në lumenj

Reshjet e dendura të shiut kanë shkaktuar përmbytje në vendet e shenjta për myslimanët në Arabinë Saudite. Qindra besimtarë u detyruan t’i luteshin Zotit nën reshjet e dendura të shiut në Mekë, ndërkohë që reshjet e dendura shkaktuan përmbytje në Medine.

Pamjet në rrjetet sociale tregojnë se si qytetet janë përfshirë nga reshje të dendura shiu dhe rrugët janë kthyer në lumenj uji, ndërkohë që një rrufe ka rënë në kompleksin e Qabesë.

Në deklaratën e bërë nga Drejtoria e Mbrojtjes Civile të Mekës, qytetarët janë paralajmëruar të marrë masa paraprake ndaj aksidenteve dhe përmbytjeve të papritura që mund të ndodhin për shkak të kushteve të pafavorshme të motit.