Zbulohet “Spiunia” Që I Jep Dosjet Brisit Të Monikës, Agjentja Pjesë Stafit Anti-Ko Rrꭒpsion Të Ulsi Manjës

Deri tani është dyshuar e përfolur, se dokumentet e aferës së landfilleve, Monikës e spiunit Ilir Metaj ia jepte një ish-ministër, por në fakt, sipas një investigimi që ka bërë “Pamfleti”, rezulton se ia jep një “mikeshë apartamentesh konfidenciale” e Brisit dhe ish-vꭤrtëse e saj te tatimet.

 

Spiunia quhet Jona Shaba, prej 7 muajsh emëruar shefe sektori te Njësia Anti-Korrupsion në Ministrinë e Drejtësisë, strukturë përbërëse e Kabinetit të Ministrit të Drejtësisë Ulsi Manja, që ka ekskluzivitetin të kontrollojë e të tërheq çdo dokument në institucionet qeveritare.

 

Mikesha dhe “agjentja” Jona Shaba e Brisit të Monikës, është në sektorin e verifikimit të denoncimeve që bëhen për koncesionet e PPP, dhe fshehtas fotokopjon çdo dokument që merr për landfillet te Agjencia e Koncesioneve, tatimet, doganat e kompanitë private.

 

Nga 1 kopje, ia dorëzon Brisit, Shefes Anti-kסּrrꭒpsion të Partisë së Lirisë, e cila fillimisht ia dorëzonte Monikës, ndërsa tani ia dorëzon krye-spiunit të partisë, Ilir Metaj, i cili ia jep përsëri Brisit të dalë t’i lexojë nëpër televizione, meqë është “brisk” nga goja.

 

Nuk është rastësi, që Monika Kryemadhi, ka filluar t’i publikojë dokumentet tatimore e doganore për landfillet pas muajit shkurt 2022, kohë që përputhet me emërimin e mikeshës së Brisit në Njësinë Anti-Korrupsion te Kabineti i Ministrit të Drejtësisë, Ulsi Manja.

 

Me letrat që dorëzon “agjentja” Jona Shaba te Partia e Lirisë, kanë lidhje deklarimet e Monikës, spiunit Ilit Metaj e Brisit, se në vijim do nxjerrin letra edhe për aferat e tjera kסּrrꭒptive.

 

Spiunia Jona Shaba e ka perfeksionuar stilin e marrjes së dokumenteve, duke i futur dhe në zona intime kur del nga zyra; siç duket i ka dhënë eksperiencën e tij, krye-spiuni Ilir Metaj. Si janë lidhur e çfarë kanë bërë sëbashku, dy “Sh”-ët Shehaj e Shaba e çfarë u ka zbuluar KLSH?

 

Të dyja kanë qenë kasiere në “Fibank”, ndërsa në muajin tetor 2013, kur Brisida Shehaj u bë Drejtoreshë e Tatimeve, mikeshën e saj Jona Shaba e bëri Drejtoreshë të Burimeve Njerëzore.

 

KLSH zbuloi, se Brisi e kishte emëruar me dokumente false dhe pa konkurs e me një Vendim Prove nr. 215, datë 13.11. 2013, ndërsa më pas, në shkelje të ligjit e emëroi drejtoreshë defintive me Vendim 379, datë 31.01.2014, me dokumente sikur kishte bërë trajnime e konkurs.

 

Në konkluzionet KLSH, Brisit iu la detyrë që brenda 3 ditësh, ta largonte mikeshën saj nga detyra, mbasi emërimi i saj nuk kishte asnjë përputhje me kriteret e shërbimit tatimor, por Brisi nuk e largoi, madje i shtoi dhe sektorin e Shërbimeve Ekonomike e Mbështetëse në Tatime.

 

Po kështu, KLSH, konstatoi se Jona Shaba kishte bërë 237 emërime në shkelje të ligjit, shumica me dokumente false për eksperiencë në tatime dhe me diploma ekonomi-finance, juridiku e trajnimesh false, madje duke i trajtuar me paga të kategorisë së lartë.

Mirëpo për aq kohë sa Brisi ishte drejtoreshë, nuk e largoi mikeshën Jona Shaba, mbasi siç thotë një raport i SHISH e Anti-Kr¡mit Ekonomik Financiar, “Bleta e artë” e Bablokut e përdorte për emërime klenteliste, nepotike e me lekë, por edhe si s℮.ksere “çeqesh” te bizneset me probleme e ato që donin favore për falsifikim bilancesh, zhdukje detyrimesh, bordero e fatura tatimore false.

 

Me largimin e Brisit nga tatimet, më 16 dhjetor 2016, u largua dhe mikesha Jona Shaba nga detyra e dopjo drejtoreshës, por me ndihmën e Brisit që u emërua Drejtoreshë te Investimet Strategjike, qëndroi në tatimet e Tiranës si nëpunëse e thjeshtë deri në muajin maj 2018.

 

Pas ikjes nga tatimet, bashkë me Brisin hapën biznesin fantazmë “ALBAUS Trading Center”, nëpërmjet të cilit filluan pastrimin milionave që vodhën në tatime; ndërsa më 10 shtator 2019, Jona Shaba konkuroi për postin  Drejtoreshë Ekonomike e Burimeve Njerëzore në Këshillin e Lartë të Prokurorisë, por u dogj ngaqë nuk kishte treguar, se KLSH i kishtë dhënë masën “Shkarkim”.

 

Nuk e dimë, se si në muajin shkurt 2022, mikesha e Brisit  ka depërtuar në Njësinë Anti-kסּrrꭒpsion të Kabinetit të Ministrit të Drejtësisë Ulsi Manja, por dimë që çdo letër për landfillet dhe dosje të tjera kסּrrꭒpsoini, ajo e dorëzon te kryespiuni Ilir Metaj. Bablok, prandaj ka dalë ajo fjala e urtë: “O balo të hëngërt tënja, e ke të keqen përbrenda”