Ambasadroja E SHBA Kim e vendosur: Është e qartë sa shumë kemi përparuar, por duhet të …

 

Marredhenia mes Shqiperise dhe SHBA-se ka perparuar shume ne keto 31 vite”.

Keshtu deklaroi kryediplomatja amerikane ne konferencen “Shqiperi-SHBA” qe po zhvillohet ne Tirane ne kuader te 100 vjetorit te vendosjes se marredhenieve midis dy vendeve.

Kim shprehu emocionet per pamjet e vitit 1991 ku me qindra shqiptare priten ne shesh Sekretarin e Shtetit James Baker.

“Regjimi i Hoxhes mbylli vendin dhe u perpoq te helmoje miqesine mes shqiptareve dhe amerikaneve. Ne vitin 1991 pati nje fillim te ri.

Edhe pse kam pare me mijera here fotografi, ende me prekin shume fotot e 300 mije shqiptareve. U mblodhen ne sheshin Skenderbej per te thene se ne jemi me ju, per te degjuar sekretarin Baker se liria funksionon”, tha ajo.

Ambasadorja tha gjithashtu se ka ende shume per te bere. “31 vite pas renies se komunizmit mbetet ende shume per te bere. Mendoni sa shume kemi perparuar’, u shpreh ajo.