I rëndohet gjendja shëndetësore të dënuarit për KRlME Iufte, Ratko Mlladiq

I rëndohet gjendja shëndetësore të dënuarit për KRlME Iufte, Ratko Mlladiq

Gjendja shëndetësore e KRlMlNELlT serb Ratko Mlladiq, të dënuar në Hagë me burgim të përjetshëm për GJEN0ClDlN në Srebrenicë dhe KRlME të tjera të Iuftës, është e rëndë.

 

Kështu po raporton agjencia serbe e lajmeve ‘Srna’, duke thënë se i dënuari me burgim të përjetshëm gjendet në spital në Schevenigen që gjashtë ditë.

Sipas të birit të tij, Mlladiq po ankohet për dhimbje të forta dhe dobësi trupore.

Ai ishte në spitalin civil deri të enjten dhe më pas u transferua në spitalin e burgut të Tribunalit.

Në vitin 2017, Gjykata Penale Ndërkombëtare për KRlMET e Iuftës në ish-Jugosllavi e shpalli Mlladiqin fajtor për mizorinë e Srebrenicës në vitin 1995 dhe KRlME të tjera të Iuftës në periudhën 1992-1995 dhe e dënoi me burgim të përjetshëm.