Mbreti i ri, Charles: Vajtojmë thellësisht vdekjen e një sovrani dhe një nëne shumë të dashur

Mbreti i ri i Britanisë së Madhe, Charles ka lëshuar një deklaratë zyrtare, menjëherë pas ndarjes nga jeta të nënës së tij, mbretëreshës Elizabeth.

Vdekja e Nënës sime të dashur, Mbretëreshës, është një moment i trishtë shumë i madh për mua dhe të gjithë anëtarët e familjes sime.

Vajtojmë thellësisht vdekjen e një sovrani të dashur dhe një nëne shumë të dashur.

Unë e di se humbja e saj do të ndihet thellësisht në të gjithë vendin, mbretëritë dhe Commonëealth dhe nga njerëz të panumërt në mbarë botën”.