Panele diellore në tarracat e pallateve/ Balluku: Nëse kursejmë 1%, shpëtojmë 28 milionë euro

Zv.kryeministrja Belinda Balluku ka prezantuar një projekt të qeverisë që konsiston në mbështetjen e qytetarëve në këtë krizë energjetike.

Balluku ka sqaruar se nëse kursehet 1% I energjisë elektrike do të jetë ekuivalente me 28 milionë euro.

Projekti konsiston në mbështetje financiare nga qeveria për vendosjen e paneleve diellore në tarracat e pallateve dhe do të nisë nga 1 tetori 2022.

 

 

 

“Ka ardhur momenti që të gjithë të kontribuojmë për të kursyer. Nëse kursejmë 1%, do të ishte ekuivalente e 28 milionë eurove. Ne duhet të fillojmë të reagojmë e të marrim masa.

 

Ne kemi vendosur që të nisim një projekt me 2000 abonentë, që konsiston në mbështetje. Projekti konsiston në mbështetjen financiare për vendosjen e paneleve diellore në tarracat e pallatave dhe ngrohjen e ujit që konsiston në ulje të konsumit energjetik me 20-30%. Kjo nis që nga 1 tetori. Më 1 nëntor, Agjencia e Eficencës së Energjisë do të hapë një platformë ku të gjithë qytetarët do të aplikojnë për të ndërtuar impiantet”, tha Balluku.