Riatdhesimi i emigrantëve/ E konfirmon Ministri i Çuçi: Kemi nënshkruar marrëveshjen

Ministri i Brendshem, Bledi Çuçi ne fjalen e tij ka diskutuar edhe nje here marreveshjen me Britanine per riatdhesimin e qytetareve shqiptare.

Çuçi eshte shprehur se do te rritet bashkepunimi ne fushen e emigracionit. Nder te tjera ai ka bere thirrje qe deputetet te miratojne ratifikimin e kesaj marreveshje.

Shqiperia dhe Britania do te forcojne lu ften kunder emigracionit te dy vendet dot e zhvillojne operacion kunder emigracionit. Kjo marreveshje eshte ne perputhje me legjislacionin vendas dhe atij nderkombetar. Garantimi i emigracionit te sigurte, nga dhe permes Shqiperise mbetet nje nder objektivat e çeshtjeve te brendshme. Fenomeni i emigracionit shoqerohet dukshem me tra fikimin kontrab.ande te qe.nieve njerezore, ne dhjetor te 2020 kemi miratuar strategjine integrale te kufirit 2021-2027 qe kerkohet qe te jepet pergjigje sfidave te emigracionit.

Siç e shpreha dhe ne takimin me homologen time, emigracioni i jashte.ligjshem nuk  mund te shtrohet pa rishikuar problemet e atyre te ligjshem. Kam gjetur nje mirekuptim dhe homologia eshte shprehur e gatshme per integrimin e shqiptareve ne Britani.

Marreveshja qe eshte sjelle ka te parashtruara rregullat qe do te perfshijne bashkepunimin me Britanine e Madhe per riatdhesimin e qytetareve, nga kostoja e transportit, te mbrojtja e te dhenave personale etj. Marreveshja parashikon kthimin e emigranteve te pa ligjshem, ka thene ai.