Shtet Kashte”, Berisha Bën Deklaratën E Fortë: Hackerat Kontrollojnë Ende Platformën Tonë,

Sali Berisha teksa zhvilloi sot një konferencë për mediat, lëshoi një deklaratë të fortë lidhur me sulmin kibernetik ndaj Shqipërisë.

Sipas Berishës, hakerat kontrollojnë akoma sistemet tona, si E-Albania, me të cilin sipas tij po sulmohet Kosova, e ndërsa

më tej shtoi se në sistemin TIMS nuk mund të futet kush, vetëm në rast të rekrutimit si agjent të ndonjë oficeri shqiptar.

“Absolutisht, kjo është e vërtetë. Këtë e thanë specialistë të fushës nga Kosova. Nuk isha në takim të specialistëve. Por nga mediat njëri prej tyre është specialist i njohur, ata kanë të gjithë tregueset se sulmi vjen nga rajoni dhe njëri më kryesor është platforma dixhitale e Shqipërisë. Se them se e bëjnë specialistët tanë, por ata që kontrollojnë platformën tonë. Ata janë të mbrojtur, përveç Telecom, s’kanë penetruar dot. Koreja, grupe autonome ruse, me këtë pune merren çdo ditë. Bëjnë përshesh ato sisteme që nuk kanë mbrojtjen e duhur. TIMS s’ka asnjë lidhje me E-Albania, dhe aty ndërhyhet po rekrutove një oficer. Po e bërë agjent. S’po merrem me agjenturat, se kjo është e tmerrshme. Në Tims s’ka lidhje me E-albania. Mos u çudit që këta që kanë marrë 200 mln të kenë bërë çdo lloj marrëzie në gjoja sistemet tona. Si mund të sulmohet TIMS? Është sistem i mbyllur, dhe Adams. Ky është një shtet kashte!”, tha Berisha.