Tradita e çuditshme, bletët mbretërore njoftohen për vdekjen e Elizabeth II

Një traditë e lashtë thotë që bletërritësi mbretëror duhet t’iu thojë bletëve të pallatit se Mbretëresha ka vdekur, raporton “The Mirror”.

Mes pëshpërimave, insektet janë lajmëruar se kanë një sovran të ri, Mbretin Charles III. Lajmi i trishtë iu dha bletëve në pallatin Buckingham dhe Clarence House.

Shirita të zinj u lidhën si fjongo në kosheret e bletëve, ku jetojnë mijëra prej tyre. Pas informimit të bletëve për ngjarjen e trishtë, ato u inkurajuan për sjellje të mirë ndaj Mbretit Charles III.

Tradita e pazakontë vjen nga besimi se nëse bletët nuk vihen në dijeni të ndryshimit të monarkut, nuk prodhojnë mjaltë, braktisin kosheren ose ngordhin