Perendimi Vjen Me Nje Paralajmerim Per Te Gjithe Boten !! – ”Ja Se Cfare Do Ti Ndodhe Rusise Nese Tenton Ti Perdore Armet Berthamore”

Ushtria ruse do të shfaroset nëse armatimi bërthamor do të përdoret në Iuftën në Ukrainë dhe për këtë, do të sigurohet vetë Perëndimi.

Është ky komenti që ka kreu i diplomacisë evropiane, Josep Borrell, pas takimit që është zhvi.lluar mes ministrave të Jashtëm të NATO-s

Vladimir Putin po thotë se nuk është duke luajtur blo.fin. Pra, ai nuk mundet të për.ballojë të luajë blofin dhe duhet bërë e qartë se edhe nje.rëzit e shtetet, të cilët e mbështe.sin Ukrainën, siç janë vendet anë.tare të Bashkimit Evropian, SHBA-të dhe NATO, nuk po luajnë blof”, de.klaroi Borrell nga Brukseli.

Më tej, ai e përshkroi qartësisht situatën, duke e thënë prerazi se përgjigja ndaj një sulmi të mundshëm bërthamor kundrejt Ukrainës, nuk do të mungojë dhe përgjigja, do të jetë aq e ashpër sa të shfarosë të gjithë Ushtrinë ruse.

Po në të njëjtat vija ka qenë në fjalën e tij edhe Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, i cili e ravijëzoi faktin se “pasoja të rënda” e presin Moskën në rast të përdorimit të armatimit bërthamor.